söndag 29 november 2009

Mor och dotter-tunikor

En tunika till mig och en till dottern i ett underbart prickigt duvblått Sanetta-tyg från Tygpyssling. Som om det inte var nog med det prickiga tyget valde jag att göra prickiga kantband till. Med bandkantaren förstås! Är så nöjd med resultatet.

Det var lite pilligt att få till kanterna, för det svart- och vitprickiga tyget som är en bomull/lycra-blandning, ville bara krulla sig. Fick sitta och hålla i remsan med ena handen medan jag styrde tyget med den andra och det brukar inte behövas annars.

fredag 27 november 2009

En påse karameller från Bibbi

En stor kasse med färglatt godis i form av trådar köpte jag hos Bibbi i Nävekvarn senast ... Med bandkantaren följde erfarenheten att använda samma färg på tråd som på kantbandet ... i alla tre maskiner. Och därför måste jag ha alla möjliga färger på tråd ;) Det blev inte billigt. Kanske borde satsat på genomskinlig tråd i stället? Då skulle man ju sluppit trä om maskiner hela tiden också. Någon som testat transparent tråd i overlock/coverpro?

torsdag 26 november 2009

Födelsedagspresent till barnens faster

Födelsedagspresent till faster Maria - ett nattlinne i nytryckt retrotrikå från Jofotex. Kantband i muddväv från Stoff och Stil. Hoppas att det passar!

onsdag 25 november 2009

Söta pingvinkläder

Inget nytt sytt, ville bara visa hur de söta pingvinkläderna som jag bloggat om tidigare ser ut när de används.

tisdag 24 november 2009

Väska i färgstarkt favorittyg

Det här Ikea-tyget av Lotta Kühlhorn gillar jag! Tyvärr gör det sig bäst på stora ytor och passar varken särskilt bra till kläder eller väskor. Fast på den här väskan blev det ganska bra ändå tycker jag. Prickig snedslå från Michas Stoffecke. Röd insida i second hand-fyndad bomullsväv från 70-talet.

måndag 23 november 2009

Orange elefanter till sonen


Jag som inte är så förtjust i brunt egentligen gillar faktiskt det här tyget. Tycker nog att det är det snyggaste av Stoff och Stils elefanttrikåer. Tyvärr var trycket inte helt rakt tryckt på tyget och eftersom jag valde att gå efter trådraken ser nederkanten ojämn ut trots att den är spikrak :(

Annars var det ett lätt tyg att sy i och bandkantaren skötte sig exemplariskt. Ni hör att jag fortfarande är helt såld på min lilla tillbehörspryl =)

söndag 22 november 2009

Biltröja


Vi har varit sjuka nästan hela familjen, i omgångar, och är inte friska än. Det har inte blivit mycket sytt den här veckan, men jag har en hel del "gamla" obloggade alster att visa upp nu när jag åtminstone orkar blogga :)

Här en tröja till sonen i ett tyg som legat bra länge på hyllan. Hade tänkt kombinera det med ett randigt tyg som jag köpte vid samma tillfälle (på Jofotex), men efter att ha tvättat tygerna såg jag att de inte alls passade färgmässigt längre. Så det var väl tur att jag för en gångs skull tvättade först ...

söndag 15 november 2009

Nattugglor


Nattkläder till halva familjen: ett nattlinne till mig och ett till dottern. Båda i det "gamla" uggletyget i 100 procent bomull. Tjockt och skönt nu när det börjar bli lite kallare inomhus. Bandkanterna är JNYs röda interlock. Jag är så glad att jag hade kantbandaren till det här eftersom det var sådana problem att sy i det här tyget förra gången jag gjorde det. Det blev ju en massa hål där nålarna gick in i tyget i fållen och det var inte snyggt. Nu blev det helt plötsligt jättebra!
Till mitt eget nattlinne har jag valt muddar i ärmsluten eftersom jag tycker det är så mysigt med mudd på nattlinne. Fast det är snyggare med kantband ... Muddväven kommer från Jofotex.

Jag har sytt en pyamaströja till sonen i samma tyg, men hans outfit är inte riktigt klar än eftersom jag inte sytt pyamasbrallorna. Inget svårt, jag har bara inte kunnat bestämma färg - rött eller vitt. Men det lutar nog åt rött. Kommer i en blogg nära dig inom kort ;)


Brukar inte ha live-foton i bloggen, men lilla tjejen blev så söt i sitt nattlinne att jag bara måste visa den här bilden.

torsdag 12 november 2009

Triss i stjärnor

Det här tyget från Mjuka tyger väntade jag länge på att få. Sen låg det länge i hyllan i väntan på att bli sytt. Men nu har det blivit hela tre plagg gjorda på en gång. Det är ju lika bra att passa på medan man har maskinerna trädda i rätt färg, eller hur?

Den stora tunikan är förstås till mig själv. Den lilla tunikan under den är till dottern och tröjan längst ner är till sonen. Vi är så fina tillsammans =)

Stjärntyget är interlock och bandkanterna (som förstås är gjorda med min älsklingspryl just nu - bandkantaren) är också interlock, fast från JNY.

onsdag 11 november 2009

Fiskbenströja i velour

Jag fortsätter på temat grått-svart, fast här har jag fått med lite rött också. Det här är en tröja till sonen, 7 år. Han gillar färg, så den biten är inga problem. Färgvalet beror inte på honom. Däremot tyckte hans pappa att han kanske skulle börja klä sig lite tuffare ... Alltså han sa det inte till sonen utan till mig när jag sydde hans djungeltröja ... så det här blev en slags kompromiss.

Fast jag kommer fortsätta göra färgglada kläder till min lilla kille. Han gillar färg. Rött är hans bästa färg. Det här var ett undantag =)

måndag 9 november 2009

Randig velourtunika


Min dotter är inne i en period när hon inte är så mycket för färglada kläder tyvärr. Hoppas den perioden blir kort. Jag har länge "vägrat" henne svart, men nu har jag fallit till föga. Svart och grått i en velourtunika/klänning blev det. Och det blev faktiskt ganska snyggt, även om jag fortfarande tycker att det är roligare med färggladare barn.
Det randiga tyget minns jag inte var jag köpt. Kan ha varit från mjuka tyger. Mudden kommer som vanligt från Jofotex.

söndag 8 november 2009

Fiskbenskjol


En velourkjol till dottern. Fiskbenstyg från Syfestivalen i höstas. Muddväv från Jofotex. Fållad med CoverProns tvillngsöm. Otroligt snabbsydd!

lördag 7 november 2009

Fyra par rutiga tights

Min man undrade om jag skulle börja spela golf eftersom jag sytt fyra rutiga tights (till mig själv). Det ska jag inte. Jag har redan tidskrävande intressen ;)

Jag råkar bara gilla mönstrade brallor, och just nu blev det rutigt. Och varför inte sy flera par när man ändå är i gång liksom? Mönstret kommer från någon gammal Allt om Handarbete-tidning, men är som vanligt ändrat för att passa mig i formen.

Tygerna kommer från MG-tyger allihop tror jag. De två översta inköpta på syfestivalen i höstas. De är lite tunnare lycrablandningar. De två understa är förmodlingen en acrylblandning och det tyget är supermjukt.

onsdag 4 november 2009

Fluffig fleecekjol med hjärtan

Jag sydde ju en kjol i Hello Kitty-fleece nyligen. Dottern blev jätteförtjust i den och nu har jag sytt en fleecekjol till åt henne i ett annat lika fluffigt tyg. Den här gången från MG-tyger. Bandkantningen är gjord med interlock från JNY och i midjan sitter en ribbad mudd från Jofotex.

Jag trodde Kittykjolen var svårslagen, men den här kjolen blev hon om möjligt ännu lyckligare för. Och jag blir också glad när jag vet att hon slipper frysa om rumpan i sina tunna tights utan kan ha en gosig värmande kjol som den här ovanpå.

tisdag 3 november 2009

Första tröjan i tågtyget

Äntligen har jag sytt i det fina tågtyget från Jofotex som jag köpte i söndags. Här en tröja till sonen, 7. Han har själv hjälpt till att sy den! Hela bandkanten nedtill fick han sy på (han gasade och jag styrde Coverpron). Gissa om han var stolt ...

Det vita kantbandet är påsytt med min favoritpryl just nu: bandkantaren. Jag upphör inte att förvånas över att resultatet faktiskt blir så bra! Det vita tyget är en alldeles lagom tjock interlock från JNY.

Funderade länge på om jag inte skulle ha röda kantband, men hittade inte riktigt rätt nyans. Det röda i tågtyget drar mer åt orange och jag hade inget hemma som passade. Så här i efterhand är jag glad att jag valde det vita i stället eftersom jag tycker det ser väldigt fräscht ut till det rätt så mörka tyget.

söndag 1 november 2009

Dagens tygköp hos Jofotex

Och jag som bara skulle hämta symaskinen jag haft på lagning ...

Var på Jofotex i dag och kunde förstås inte låta bli tågtyget. Det blev det gula och det blå. Gillade inte det bruna alls. Det gula är outstanding.

Därutöver fick lila ekologisk jersey och lila ugglor (passade super ihop) följa med hem. Liksom en snygg röd-vit randig bomull/lycra. Till dottern två Hello Kitty-tyg - ett i fleece (ja, det ska bli en kjol till) och ett i canvas. Underst i högen ett randigt velourtyg som matchar prickar och stjärnor jag har hemma sedan tidigare. Ovanpå det en bomull/lycra som ska bli tunika till mig själv.

Och jo, jag fick visst med mig den servade symaskinen också ...