söndag 12 oktober 2008

Nattugglor


Äntligen avklarat! Det stora uggleprojektet med nattkläder till 3/4 av familjen. Den sista fjärdedelen mycket tveksam till ugglepyamas åt sig, gissa vem ...

Jag är så nöjd, förutom att uggletyget och CoverPron verkligen inte kan komma överens. Fick ta till den vanliga maskinen till fållarna i nederkanten i stället.

Till halsringningarna klippte jag en remsa av muddväven och overlockade fast räta mot räta. Sen vek jag remsan mot avigan och sydde en tvillingsöm med CoverPron från rätsidan. Det funkade konstigt nog bra, fast inte fållningen med CoverPron gjorde det.

Mönster till både nattlinnen och pyamas kommer från Lennartssons bok "Sy kläder av mjuka tyger". Vuxennattlinnet är i storlek M, barnnattlinnet i storlek 5 år och pyamasen i storlek 7 år. Nattlinnena är förlängda och utsvängda varianter av raglantröjan.

Uggletyget kommer förstås från min hovleverantör Jofotex och har legat och värmt hyllorna här hemma ett tag. Det randiga kommer från MG-tyger och är riktigt bra kvalitet. Den enfärgade blå kommer från Jofotex. Muddväven likaså.

3 kommentarer:

Jes sa...

vilka härliga pyamaser :)

Bustråden sa...

De blev jättefina!

Anonym sa...

Kjempefine, flott stoffsammensetning.