tisdag 18 december 2007

Första virkade mössan!

Jag har inte virkat tidigare, däremot stickat massor. Men nu, efter uppmuntrande kommentarer här på bloggen beslöt jag mig äntligen för att ge mig på ett virkprojekt! Det var jättekul och här är resultatet. En mössa i yllegarn (Marks&Kattens Nya Superwash Safir, virknål 3,5) i petrolblått (favvofärg). Mönstret hittade jag här. Jag tyckte dock att den var lite trist med bara rak kant nertill så jag gav mig på en "avancerad" pivotkant. Inspirationen till den hittade jag i en gammal handarbetsbok. Tycker det blev lite 20-talsstuk över mössan. Nu lär jag få ha den i fred för min man i alla fall...

Nu kliar det i fingrarna efter att sätta igång med nästa lätt flyttbara projekt som man kan ta med under tråkiga julmiddagar :)

Den här mössan kan jag visa på bloggen eftersom jag faktiskt tänkte behålla den själv. Annars är det mest produktion av julklappsmössor och andra hemliga saker just nu.

Funderar på om jag skulle sy på en liten virkad stjärna eller blomma i avvikande färg på mössan. Vad tycker ni?

onsdag 12 december 2007

Fler raglantröjor till Elli



Två nya raglantröjor till Elli. Uteslutande återvunnet material från mina "gamla" tröjor. Snart har jag väl inga kvar själv... Muddväven är ny. Mönstret är inte samma som jag använt tidigare. Det här kommer från Allt om Handarbete nr 12/06. Egentligen tycker jag bättre om den gamla raglanmodellen som jag brukar använda, men jag var tvungen att testa denna. På den lila/svarta tröjan har jag behållt fållarna i både nederkant och ärmar för att minimera min arbetsinsats ;) Gjorde även detta på den blå i nederkanten. Den lila/svarta tröjan känns nästan lite naken utan applikation. Förslag på vad jag ska sätta dit?

måndag 10 december 2007

Blommor och blad gör mig glad


Bak och fram på en kjol till Lo. Sydd efter ett mönster i en Ottobre-tidning. Tror det var nummer 4/07. Tyget är ett par slaktade byxor från GAP (typ storlek 164) som jag hittade 2nd hand. Gillar verkligen tyget. Är nöjd med resultatet trots att jag gjorde en miss. Vet inte om det syns? Jag stirrade och stirrade på kjolen och såg att något var fel, men kunde inte se vad...förrän jag sytt ihop den...och då var det ju så dags. Orkade inte sprätta. Den ena dekorsömmen på fickan är vänd åt fel håll. Nåja, förhoppningsvis är det ingen som lägger märke till det när kjolen sitter på lilltjejen.

söndag 9 december 2007

Blommig klänning



Klänning till Lo i lite kraftigare trikå fyndat på loppis. Modellen är en raglanskuren klänning från en mönstertidning, samma som till den här. Fållarna inte gjorda med CoverPron utan med brodermaskinen (dekorsöm).

måndag 3 december 2007

Vem inspirerar vem??





Jag hittade ett helt underbart tyg som satt på en dyna till en barnstol (2nd hand). En vecka efteråt såg jag att nästan samma tyg fanns i en body från danska Småfolk. Hur hänger det ihop? Vem har inspirerats av vem? Jag trodde att tyget jag hittade 2nd hand var gammalt, men det kanske det inte är. Någon som vet?? Bilden på bodyn kommer från Småfolks hemsida.

Klänning i kraftigt bomullstyg


En klänning i kraftigt bomullstyg från Åhléns. Mönstret till klänningen kommer från tidningen Ingelise och är samma som till de här och den här. Har gjort infodring med samma tyg en bra bit ner på insidan av klänningen för att få det stadigt och snyggt. På axlarna tryckknappar.

söndag 2 december 2007

Jag vill kunna virka

Om jag kunde virka så skulle jag göra en sån här eller två...