måndag 3 december 2007

Vem inspirerar vem??





Jag hittade ett helt underbart tyg som satt på en dyna till en barnstol (2nd hand). En vecka efteråt såg jag att nästan samma tyg fanns i en body från danska Småfolk. Hur hänger det ihop? Vem har inspirerats av vem? Jag trodde att tyget jag hittade 2nd hand var gammalt, men det kanske det inte är. Någon som vet?? Bilden på bodyn kommer från Småfolks hemsida.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för kommentaren på min blogg. Jag tror att du hittat 70-tals tyget och Småfolk har reproducerat mönstret. Det troro jag. Jag har samma tyg som du hänvisar till här hemma. Men det är bara ett litet docksängstäcke till Barbie, typ 15x5 cm och det är från förr vad jag vet i alla fall.
/Klockarbarn

Anonym sa...

Småfolk bad för en tid sedan på sin hemsida att man skulle skicka in barnkläder, och -tyger från 70-talet i utbyte mot något nytt plagg. En hel del av deras möster är reproducerade 70-talstyger. Vet ej hur det funkar med mösnterskydd och licenser, men de är ganska öppna med att de "tagit" gamla tryck. De kankse tom batalar för det om upphovsmakaren är känd.

//Annika

Ellilo sa...

Intressant. Undrar vad det skulle kosta att reproducera eller producera ett nytt tyg med eget tryck.

Anonym sa...

Jenny på JNYdesign håller i trådarna för en reproduktion av ett retro-tyg just nu. Det som krävdes var minst 200meter tyg för att ens få det upptryckt i Sverige. 200meter är MYCKET tyg och vi är många som gått ihop och beställt för att ro projektet i land. Priset slutade på 70:- excl moms.

Jes sa...

Tror att det är som föregående talare sa att de reproducerat gammalt mönster, det har ju även hollys gjort med sitt klassiska mönster, det finns ju på gamla barnkläder av annat märke.

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Kul att du hittat min blogg. Jag kikar in på din ibland också. Jag tipsade faktiskt småfolk om ett tyg som jag hade på ett nattlinne som liten. Det var med paraplyer...jättesöta! Vi får se om det dyker upp. /Karolina

rino sa...

småfolk har också gjort tröjor med ugglor som jag hade på tröjor när jag var liten (se min blogg). Hade själv planer på att använda ugglorna (screentryck) men småfolk hann före... Hursomhelst så har dom jättefina mönster!

Thea sa...

Ja, visst vore det roligt om det fanns lite mer sån retromönstrade tyger att tillgå.

Om du är sugen på att göra något, Ellilo, kan du säkert göra som Jenny. Mcyket jobb, men säkert väldigt kul också. Och ta i sånt fall ut lite extra så du får en förtjänst på det för jobbet också.

SNUX sa...

Jeg likte dette stoffet kjempegodt, så jeg kunne i allefall tenke meg å bli med dersom du skulle vurdere å reprodusere det!