torsdag 18 februari 2010

Snart syfestival!

Och jag som inte ens är speciellt förtjust i brunt ... varför syr jag en brun tunika till mig själv? Svaret är att det var meningen att testa den här varianten av tunika med volanger. Har inte gjort det med velour tidigare. Blev rätt nöjd med resultatet även om det var en del pilljobb.

Gjorde bland annat misstaget att sy rynktrådarna till volangerna i samma färg som tyget. Det var oerhört svårt att pilla bort all överflödig tråd efter att jag sytt fast volangen. Den längsta stygnländen på min hushållsmaskin var lite för kort för att sy rynktråd i velour kändes det som.

Mönstret jag använt är detsamma som till mina senaste tunikor. En grundmodell som jag sedan byggt på med volanger och sprund i halsen. Volangerna har jag gjort 1,5 gånger bredden i både ärm och nederkant. Velouren kommer från Sundbybergs textilcentrum. Den fuchsia-färgade stretchspetsen i halsen kommer från Stoff och Stil om jag inte minns fel.

När jag sytt klart tunikan kom jag på att jag har en underkjol i samma färg som spetsen. Provade det till och det såg bra ut. Kul att kunna variera tunikan på det sättet.
Det finns en viss risk för att den här tunikan kommer att springa omkring på syfestivalen inom en snar framtid ;) Vi kanske syns!

5 kommentarer:

Benglan sa...

Supersnygg!! Det där mönstret måste jag få låna av dig. Jag skulle också försöka hinna sy ngt till mig själv ikväll, men jag har inte hunnit börja än och nu är det snart midnatt igen...

MESC sa...

Snygg!! Roligt att kunna kombinera med underkjol till, lite festligare, brallor till, lite mer vardag! Perfekt mewd plagg som kan användas på flera olika sätt. Tack för tipset om annan färg på rynktråden, låter ju självklart egentligen, men jag hade nog likadant som du... inte nu längre! Önskar att jag bodde mycket närmare huvudstaden just nu, alldeles för långt att åka på syfestival...

OttoPippi sa...

Alltså, hur fin VAR den????? Svar: SKITFIN!!!!! Helt såld! Om du nånsin tröttnar på den så kontakta mig :-).

Singh sa...

Så läcker! med lila spetsen uppe och nere blev den ju bara super! Första gången jag besöker dig, men det lär bli fler. Jag läger till dig i min bloglista!

Aleisa Ribalta sa...

ni två har gjord att jag har fått lust att sy till mig själv, kanonsnygga både och, benglad och din menar jag. var fina!