tisdag 8 februari 2011

Prickig omlottfleece


Ytterligare en fleecetröja i omlottmodell. Samma mönster som i det här inlägget, men i stället för kantband har jag valt att göra en bredare fleeceremsa som jag kantat med. Har fleeceband till knytet i sidan också.

Valde två prickiga fleecetyger till den här kreationen. Ett tyg med större och ett tyg med mindre prickar. Tycker det blev en snygg effekt att använda det småprickiga som kontrast till kanten.

Hur många fleecetröjor behöver man? ;)

lördag 5 februari 2011

Jätteteletubbie?

Skönaste plagget på länge. Kanske också det fulaste? I alla fall om man ser till passformen. Gillar egentligen inte alls att grenen hänger halvvägs ner till knäna. Känns lite som när man hade för små strumpbyxor när man var liten ... fast den här modellen var rätt schysst ändå.

Mönster från Stoff och Stil. Fleece och dragkedja också därifrån. Gjorde misstaget att välja en dragkedja som inte var delbar, men det ordnade sig även om det inte blev exakt som jag hade tänkt från början. Fickorna är bandkantade med samma muddväv som jag använt till ärmsluten. I nederkanten på benen en resårtunnel.

Har bara ett problem nu. Vill inte ta av mig overallen. Någonsin.

tisdag 1 februari 2011

Ytterligare en omlottkofta


Ytterligare en kofta i ett härligt stickat bomullstyg från Jofotex. Knytbandet i sidan är ett smalt fuchsiafärgat sammetsband från Panduro. Samma modell som i förra inlägget. Gjorde den här koftan lite längre, det var den enda modifieringen. Och så fållade jag ärmsluten i stället för att overlocka som jag gjorde med resten av kanterna. Jag är så nöjd. Det finns risk för att jag hamnar i koftsömnadsträsket. Men å andra sidan, man kan väl inte ha för många koftor ;)