söndag 21 september 2008

Finfleece


Äntligen har jag fått tummarna ur och gjort en lite snyggare variant av fleecetröja till mig själv. Jag är frusen och gillar fleece, men tycker oftast att det ser lite för slappt ut. Skulle aldrig kunna tänka mig att ha det på jobbet t ex. Den här däremot tänker jag ha på jobbet.

Modellen är hämtad ur Allt om Handarbete från februari 2006. Tyget är en polarfleece och kommer från Stoff och Stil (förra katalogen). Det mönstrade bandet tror jag att jag fått av mamma. Likaså guldbandet som sitter under det mönstrade bandet på ärmarna. Fållen nedtill är kantad med ett stickat tyg från Textilcentrum i Sundbyberg, också köpt för ett tag sedan. Knapparna hittade jag i mina gömmor ...

Jag kommer definitivt att sy fler tröjor av den här modellen!

lördag 13 september 2008

Mor- och dotterklänningar


Barnklänning i singoallamodell


Vuxenklänning framifrån

Detalj på vuxenklänning bakifrån

I somras var vi på ett bröllop. Jag sydde klänningar till mig och dottern, och tyckte det kunde vara kul om vi matchade varandra. Nu vet jag i och för sig inte om det blev så kul eller om det mest blev lite fånigt. Men men. Det var ju inte vi som var huvudsaken den här dagen ...


Tyg från Allt om Handarbetes hemsida. Svårt att sy i eftersom det var så halt.
Mönster till dotterns klänning samma mönster som jag tidigare använt till singoallaklänningar. Mönstret till min klänning var ett köpemönster.

fredag 12 september 2008

Fler elefanter åt familjen



När jag ändå är inne i ett elfantstim, eller nåja flock då, var det ju lika bra att sy en tröja till dottern också. Denna är i storlek 4-5 år. Samma raglanmodell som den röda elefanttröjan. Tyget förstås från min favoritaffär Jofotex. Nu har tre av fyra familjemedlemmar en elefanttröja ... undrar om mannen också ska få en?

tisdag 9 september 2008

Är de indiska eller afrikanska?



Det har blivit fler elefanttröjor! Här är en till sonen i hans favoritfärg. Modellen den gamla vanliga raglantröjan från 70-talet. Tyg och muddväv från Jofotex. Denna gång sydde jag fast en namnlapp med efternamn och telefonnummer i ena sidsömmen (på insidan) så tröjan ska hitta hem nu när han blivit stor och börjat skolan där inte alla känner till ellilo-märket ... En liten undran - är elefanterna indiska eller afrikanska? Sonen kommer garanterat att fråga.

söndag 7 september 2008

Mammaelefanter


Äntligen har jag satt saxen i det gula elefanttyget! Det blev hör och häpna en tröja till mig själv, trots allt jag planerat att sy till barnen ... Men det finns tyg kvar så det räcker till dem med.

Härligt tyg att jobba med även om Coverlocken ville göra hoppstygn, vilket retade mig. Mönstret till raglantröjan kommer från senaste Allt om Handarbete (9/08). Nästa gång gör jag den aningen mindre urringad. Mudden i halsen funkade jättebra. Klippte en remsa, sydde fast med overlock räta mot räta och vände sen remsan mot avigan och sydde fast med Coverlockens tvillingsöm.