tisdag 16 mars 2010

Dagens outfit - mormorsrutor

Äntligen är jag klar! Den här koftan har varit på gång ett tag. Typ två år ... Redan innan jag såg den kofta Odd Molly har i butikerna nu faktiskt. Fast jag måste erkänna att jag inspirerats på en punkt: fransarna nedtill. Tyckte det var en kul detalj.

Som knäppning har jag gjort en kiltnål med hjärtan. Nålen är färdigköpt, men hjärtana har jag satt dit själv. De låg bland mina halsbandpysslarsaker och bara väntade på att få göra nytta ;)



onsdag 3 mars 2010

Kragen på koftan

En tydligare bild på kragen efterlystes. Det här var ingen bra bild, men den kanske visar något mer än live-bilderna i förra inlägget i alla fall. Kragen är bara ett rakt stycke som jag vikt dubbelt. Som en polokrage, fast med öppning fram. Jag sträckte den mot tyget när jag sydde fast den. Precis som man gör med en halsmudd.

Klänningen under är också nysydd. Bloggar om den framöver.

tisdag 2 mars 2010

Kofta i ullfleece

Äntligen har det blivit en kofta av ullfleecen jag haft liggande så länge! Letade i evigheter efter ett rakt enkelt mönster med stor krage. Har en liknande köpekofta som jag använt sönder och var bara tvungen att göra en ersättare eftesom jag inte hittat någon i affärerna. Jag bor i koftor!

Jag är så nöjd med den här koftan och den är supervarm. Jag som är så frusen. Nu ska jag ta tag i att sy den i andra färger också ... Har bland annat en jättefin ullfleece i turkos liggande på hyllan :)

Oknäppt.


Och knäppt.

Tryckknappar från Bibbi. Ditsatta med Prymtången. Hur smidigt som helst. Var lite bekymrad över hur jag skulle lösa det där med knapphål i koftan först. Tänkte att det nog inte skulle bli så snyggt att sy på maskin. Men så kom jag på den här briljanta lösningen =) Tryckknapparna går precis igenom dubbla lager av tyget och sitter som berget!

Förresten, i nederkanten på ärmarna satte jag sick-sackband i sammet (svart) för att få något att hända på koftan. Den var ju liiite tråkig annars. Samma band sitter även på det ena framstycket (vid knapparna).

Under koftan har jag en tunika som jag inte tror att jag bloggat om. Sydde den i höstas. Ska försöka blogga om den vid ett annat tillfälle.