söndag 27 december 2009

Babushkatunika

En lite julig trikåtunika med babushkor till mig själv. Blev förtjust i tyget som jag hittade i E-slöjds monter på syfestivalen för något år sedan, men har inte vetat vad jag skulle göra av det. Ända tills det ropade på mig att det ville bi en tunika. Jag tyckte det blev snyggt med svarta lite längre muddar i ärmsluten. I halsringning och fåll - svart kantband.

onsdag 23 december 2009

Julstrumpor till hela familjen

Rensade bland mina second hand-fyndade dukar/tyger och hade samlat ihop en hel hög att göra mig av med på grund av platsbrist. Som tur var hade jag inte hunnit göra mig av med dem än och det blev ett bra pyssel när barnen var sjuka att göra julstrumpor till hela familjen. Bara att välja och vraka bland tygstyckena. De tre understa har barnen kombinerat ihop samt klippt till. Barnen har också valt band till strumporna. Banden sitter fast i små öljetter i strumpans överkant.
God jul!

söndag 20 december 2009

Matchande tunikor i härlig velour


Två färgglada velourtunikor med fickor.


En till mig ...

... och en till min nyblivna 6-åring.

Tyger från A&H. Cerise interlock från JNY till bandkantning. Lite knöligt att få till fickorna så det stämde med ränderna. Det blev lite sprättande, men resultatet blev ok till sist.

måndag 14 december 2009

Tröja med bilar i landskap

En raglantröja i två olika bomullstyger till sonen. Biltyget har jag använt förut i den här tröjan. Det fanns en bit kvar som räckte precis till en tröja till min 7-åring. Tyget med bilar kommer från en lokal tygaffär. Det andra minns jag faktiskt inte. Jag har en hel del tyg som ligger på hög ;) Till kantband har jag använt brun interlock från JNY.

onsdag 2 december 2009

Köp inte det här tyget


Jag tror att jag ska sluta köpa tyger från Stoff och Stil. Visserligen är de snygga, men kvalitetsmässigt håller de inte måttet. Det här tyget med fåglar på är underbart tycker jag. Efter tvätt är det INTE lika underbart. Det har färgat på sig själv och de vita kantbanden. (Bilden är tagen innan jag tvättade tunikan.) Och det är inte något jag tvättat den med som färgat. Däremot har den färgat på annat jag tvättade den med :(

Jag har dåliga erfarenheter från Stoff och Stils marinblå stjärntrikå som blev alleles blaskig efter bara en tvätt. Likaså det bruna och orangea elefanttyget som jag sydde den här tröjan av. Trycket var alldeles snett. Fast pingvintyget var bra. Det är en chansning med kvaliteten på deras tyger. Och man ser det ju inte innan tvätt ...

Dessutom tycker jag inte trikåtygerna är direkt billiga heller. Inte så billiga att det motiverar kass kvalitet. Lägger hellre dubbelt så mycket på bra tyger som JNY till exempel. Den här tunikan som jag sytt till mig själv kommer jag inte att kunna använda. Grrr.

tisdag 1 december 2009

Flodisraglan med prickar

När jag ändå var inne på prickiga kantband (se förra inlägget) passade jag på att göra klart den här tröjan som legat ett tag. Den är till sonen och har ärmar av Jofotex flodhästtyg och kropp av JNYs svarta interlock. Tyckte det blev en snygg kombination. Killar kan också ha prickigt!