tisdag 14 juli 2009

Somrig väska

En kompis fyllde år och jag sydde den här väskan till henne. Yttertyg: secondhandfyndat påslakan. Innertyg: rosa lite kraftigare bomullstyg. Den prickiga snedslån kommer från Tygpyssling. Tyckte att kombinationen prickigt blommigt blev ett riktigt lyft.

onsdag 8 juli 2009

Mamma-barn-matchning ... igen ...

Har snöat in på mamma-barn-kläder. Här ytterligare en kombo. En tunika eller klänning till mig (samma mönster som till den här) och en klänning till dottern (samma mönster som till den här). Sonen ville också ha en klänning, men har han den i skolan kommer han nog bli retad tyvärr. Det slutade med att han fick ett lite coolare molnlinne. Bloggar om det en annan gång.
Åh vad jag gillar det här molntyget. En supermysig mjuk kvalitet. Kommer förstås från JNY. Och jag beställde alldeles för lite ;)

fredag 3 juli 2009

Och så blev det en liten också


Dottern ville förstås ha en likadan som den jag sydde till mig själv i förra inlägget. Och eftersom jag är rätt svag för mor-barn-matchningar så kunde jag inte låta bli att sno i hop en till henne också.

Mönstret är detsamma som till Hello Kitty-klänningen.

onsdag 1 juli 2009

Härligt sval vuxensingoalla

Jag var bara tvungen att prova hur den nya modellen på singoalla från förra inlägget blev utan sprund i halsen och snodd. Och den blev jättebra. Tyget är ett tunt bomullstyg från Rusta. I halsen och ärmsluten sitter ett 5 mm brett resårband.