tisdag 15 april 2008

Sur, sur, sur


Var på symaskinsaffären för andra gången på en vecka sedan reparationen. Tråden går fortfarande av när jag syr i lite kraftigare tyg, typ syr ihop en mössa på toppen. Alltså dubbla lager. Vilket inte är speciellt tjockt egentligen.


Mannen i symaskinsaffären påstod att man inte kan göra sånt med jerseynålar, utan ska ha vanliga. Men jag tycker det låter helt befängt. Ska man behöva sy i trikå med vanliga nålar och riskera fula hål i tyget när man syr på overlock ??? Dessutom funkade det utmärkt innan reparationen för 2500:-.


Nu kör jag alltså med vanliga nålar för att testa maskinen. Men jag tappar ju all sylust. Tvingade mig till att sy en mössa till mig själv som första test.
Nästa gång köper jag INTE en Husqvarna om den ska vara så känslig. :(
Det får nog bli en sån där luftträdd värsting.

Guldmössa


Behövde lite terapiarbete eftersom jag var så sur på overlocken som inte funkar. Tog fram mina gamla textilfärger och gjorde en guldglittrande mössa av en av mannens avdankade t-shirtar. Fick dock sy ihop den med vanliga maskinen :(

Tror att jag kommer att överge min Huskylock så fort jag får tillfälle = råd.

söndag 13 april 2008

Blus till mig själv


Eftersom overlocken till min stora förtret inte går att använda har jag "tvingats" sy på min vanliga maskin. Raksöm och zig-zag. Och då vill jag inte sy i trikå eftersom det blir så fult. Alltså blev det ett plagg i bomullsväv i stället (medan ugglorna ligger och stirrar på mig). En sommarblus till mig själv. Hittade ett mönster som jag modifierade i vanlig ordning. Blev rätt nöjd med resultatet även om jag tycker den kanske är lite väl romantisk i min stil. Gjorde denna i storlek 40. Ska nog välja en storlek mindre nästa gång!

Overlockkrångel

Jag håller på att bråka med min overlock. Den har varit inne på reparation för 2500:- för att jag körde över en nål. Men den funkar fortfarande inte. Den ena nåltråden går av så fort jag försöker sy ihop mer än två lager tyg. Riktigt uselt. Och jag är såå irriterad. Har redan varit tillbaka till butiken en gång, men han hittade ju inget fel. Grrr. Jag som bara längtar efter att sätta fart med uggletyget och all annan trikå jag har liggande. Det här förtar verkligen sylusten. Jag måste alltså tillbaks till Husqvarna-affären igen den här veckan.

måndag 7 april 2008

Overlocken hemma igen

Äntligen har jag "fått" tillbaks min kära overlockmaskin. Dessutom har jag varit på Jofotex och inhandlat det berömda uggletyget. Så nu ska här sys så fort tygerna torkat!