tisdag 25 januari 2011

Yllekofta

Är supernöjd med den här koftan. Både varm och snygg. Mönstret kommer från Stoff och Stil och ylletyget, som är lite filtaktigt, är köpt på Jofotex om jag minns rätt.


söndag 23 januari 2011

Finfleece

Jag har sytt en lite snyggare fleecetröja för att både kunna vara varm och bekväm. Gillar inte vanliga fleecetröjemodeller riktigt. Men denna skulle jag till och med kunna ha på jobbet.

Egentligen är jag inte så förtjust i huva för det blir lite knöligt under jackan, men jag tyckte ändå det var kul att testa att sy en sån här modell. Nästa kanske blir utan, för fler lär det bli. De kanter som inte är overlockade är bandkantade med CoverPron. Väldigt smidigt och snabbsytt.

Huvan är fodrad med en prickig stretchjersey. Tycker att det blev pricken över i här om man säger så ;)

söndag 9 januari 2011

Fleecestrumpor


Jag har knåpat hela dagen för att få ihop ett bra mönster på fleecestrumpor att ha i gummistövlarna. Lyckades till sist få till ett riktigt bra (till mig själv). Här är det dock barnen som provar strumporna i sina stövlar. Meningen är att de också ska få. Måste bara knåpa lite till för att göra mönstret några storlekar mindre ...

Viktigt när man syr fleecestrumpor är att välja ett fleecetyg med mycket elasticitet. Strumporna ska vara töjbara på bredden. Testade att sy i ett stumt fleecetyg först, men det blev inte alls bra.

Har ingen bra bild på strumporna utan stövlar, men jag kan säga att jag verkligen jobbat med placeringen av sömmarna för att de inte ska skava. En söm är ovanpå tårna. Det är också sömmar på sidan av hälarna och sömmar på sidorna av strumporna hela vägen upp utom på den dubbla delen som viks över skaftet. Där är sömmen mitt bak för att det ska se snyggare ut.

Tanken är att strumporna ska bäras utanpå de vanliga strumporna för att göra gummistövlarna varmare och användbara även vid kallare väder. Jag får väl ta en långpromenad vid tillfälle för att utvärdera hur de funkar :)