onsdag 17 december 2008

Shabby


Ytterligare en pryl på shabby chic-tema. En vanlig enkel kasse. Sydd av en gammal gardin och med en bit av duken från förra inlägget som applikation. Handtagen också de i en gammal gardin "förgyllda" med ett second hand-fyndat band. Åh, vad jag gillar att kombinera olika blommiga tyger, framför allt i rosa. Jag är så nöjd med den här kassen att jag inte vill ge bort den. Men det kanske jag gör ändå. Jag kan ju alltid sy en till.

söndag 14 december 2008

Tillspetsat


Just nu pågår julklapps- och presentproduktion som jag inte kan blogga om. Här är dock en sak som jag sytt till mig själv för att värma upp mig i vinterkylan. En helt vanlig vetekudde. Den här gången lite extra uppsnoffsad med en handknypplad spets. Nej, jag vet inte vem som knypplat den. Tror inte det är jag, även om jag höll på med knyppling en period i skolan. Gjorde nog aldrig så breda "jobbiga" saker ...

Tyget är en gammal duk från Åhléns (det fanns en lapp med deras gamla logga på duken). Second hand-fyndad förstås. Ytterfodralet är avtagbart. Innerpåsen är fylld med hela vetekorn i kanaler.

måndag 8 december 2008

Bulbil



En mini-vetekudde att ha i frysen. För att kyla ner bulor och klämda fingrar. En jättebra pryl som används mycket här hemma ... Den här är ca 10 x 5 cm. Fylld med helt vete från hälsokostaffären. Tyget second hand-fyndat linne, en gammal duk.

onsdag 3 december 2008

Varm och färgglad




Det är skönt med en vetekudde att hänga runt axlarna när man fryser.


Den här varianten (som är inspirerad av en köpt jag redan hade hemma) är sydd i ett bomullstyg från IKEA. Vetekudden har ett avtagbart fodral (på mitten) som går att tvätta. Det kan ju lätt bli lite kladdigt när man värmer den i samma mikro som man just värmt mat ...
Övrigt använt material: blå kardborrband inköpt på syfestivalen för ett par år sedan (i den monter som jag saknade mest i år).

Fyllningen är det här, knappt 2 paket: