söndag 30 november 2008

Misslyckad väska



Den blev inte alls som jag tänkt, den modifierade dagisväskan inspirerad av Amy Butlers underbara väska. Min blev alldeles för säckig och totalt oanvändbar. Man måste förmodligen ha flera lager Vlieseline eller liknande som stöd. Blir lite arg på mig själv. Jag har ju ett kassmönster som funkar. Varför ändra det till ett kasst mönster? Note to self: ändra inte ett vinnande koncept! Gräset är inte grönare på andra sidan Atlanten ...
Tyg: Utsida - gammalt påslakan, insida - gammal gardin. Båda second hand.

måndag 10 november 2008

Det blommar!


En tröja åt mig själv. Tyg köpt på MG-tyger. Mudd från Jofotex. Modellen är samma som jag använt till tidigare tröjor (polomodellen), men den här tröjan är ganska lång. Känns roligt att ha något färgglatt även om jag funderar på om det är lite nattlinnesvarning på det här mönstret i en vuxentröja. Blir det för mycket?

torsdag 6 november 2008

En födelsedagstetra till


Den här tetran är till en tjej som fyllde år för ett tag sedan. Hoppas hon inte läser bloggen och känner igen sig för hon har inte fått den än ... Hur som helst, den här tjejen gillar lila och jag hade ingen lila vaxduk. Så vad gör man då? Lila vaxduk är inte lätt att hitta så jag tog ett tyg (Stoff och Stil) och sydde ihop med en bit genomskinlig vaxduk. Blev jättenöjd. Hoppas mottagaren också blir det.

Födelsedagstetra


En liten necessär som just nu ligger på posten för vidare befordran till ett födelsedagsbarn.

Jag gillar verkligen den här gröna färgen och vaxduken var smidig att sy i. Köpt på Åhléns. Bra för det här ändamålet. Har köpt en del billigare vaxdukar och testsytt, men det blir inte så snyggt.


Måste visa den fina insidan också, vitt tyg med ljusblå klöver: