torsdag 31 juli 2008

Ny solhatt



Det har blivit en solhatt till i samma modell som den här. Även denna är av återvunnet bomullstyg. Foder samma som yttertyget.

fredag 25 juli 2008

Tunika till mig själv


Äntligen har jag sytt något nytt. Denna gången en tunika till mig själv. Tyget är av tunn bomull och modellen en blandning av en tunika jag hade (New York Laundry) och ett modifierat köpemönster (Burda SuperEasy 3975) som jag hittade hemma i gömmorna. Hade klippt till mönstret tidigare (vilket jag glömt) och fick ta den storlek jag redan klippt ut (36), men det var rätt stor i modellen så det funkade faktiskt bra ändå. Det blommiga tyget är köpt via Allt om Handarbete och det prickiga på Jofotex.

Har medvetet gjort ärmfållar och nederkant samt midjeband lite "ruffiga" genom att bara tät-sicksackat kanterna. Hade först tänkt göra rullfåll med overlocken, men jag hade ingen marinblå overlocktråd och så sällan som jag syr i den färgen så iddes jag inte köpa det. Tyckte detta dög.

Att komma ihåg till nästa gång: göra omlottdelarna upptill lite bredare så man inte behöver ha ett linne under ... Eventuellt dra i snodden hela vägen runt i tunneln. Nu är snodden bara fäst i sidorna, medan "tunneln" går hela vägen runt.

Blev supernöjd med den här modellen på tunika och kommer definitivt att sy fler i olika varianter. Älskar att blanda olika mönster, som här prickigt och blommigt.